El govern espanyol preveu la supressió de la Mancomunitat

El secretari d’Estat d’Administracions Públiques del govern espanyol, Antonio Beteta, ho anunciava aquesta setmana: el govern espanyol preveu suprimir les mancomunitats de municipis i tornar a les diputacions competències de cara als municipis menuts que no puguen gestionar alguns servicis. Segons Beteta, la nova llei que  regularà les administracions locals ha d’estar a punt enguany, i s’aplicarà independentment que hi haja acord amb altres formacions polítiques o no.

La mesura anunciada ha estat criticada de manera immediata pels partits representats actualment en la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida. Per al PSOE la decisió demostra el desconeixement que del valor i utilitat de les mancomunitats té el PP, i també la visió decimonònica de l’estat. La supressió aniria lligada, segons els socialistes, al desballestament de l’estat del benestar i a la centralització que efectua el PP amb l’excusa de la crisi econòmica.

Des de Compromís, el portaveu a la Mancomunitat, Julià Engo, ha ressaltat l’efectivitat dels servicis que aporta un ens com la Mancomunitat per la seua proximitat i integració en un àmbit molt més natural que no les províncies. A més del sentit de cohesió econòmica i cultural que aporta, té ‘un cost molt inferior a altres entitats’.

El president de la Mancomunitat, Filiberto Tortosa, del PP, s’ha mostrat preocupat per les informacions sobre la intenció de suprimir les mancomunitats, entre les quals la que ell presideix. N’ha defensat la utilitat, i ha plantejat fer un front comú amb les altres mancomunitats valencianes de cara a proposar una postura unitària.

About these ads

One thought on “El govern espanyol preveu la supressió de la Mancomunitat

  1. y LA LINEA DE xATIVA A aLOY TAMBE VOL SUPRIMIRLA, LA CULPA QUI LA TE, ELS INUTILS DEL pp QUE ENTRAREN DE JEFES EN bancaja y b de valensia, OLIVAS Y COMPAÑIA.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s